2016. március 17., csütörtök

11 FILM AMIT TALÁN MÉG NEM LÁTTÁL, PEDIG KELLENE!

Sziasztok!
Mostantól egyre gyakrabban fogom hozni a bejegyzéseket, mivel most sok szabadidőm lesz. Ma összegyűjtöttem pár filmet, amit talán sokan nem is ismertek, pedig remek filmek! Talán az utolsó három kissé ismertebb mint a többi, úgy gondoltam ezek is ide tartoznak, hiszen sokkal nagyobb ismertséget érdemelnének!
Na de akkor lássuk is a filmeket:



Cím: Megbánás
Év: 2013
Kategória: Dráma
Tartalom: Dávid osztálytársát Jochem-et terrorizálják az iskolában, mert túl kövér. Bár David és Vera kiállnak mellette, ekkora kiderül, hogy már túl késő.
 Cím: Öngyilkosok szobája
Év: 2011
Kategória: Dráma
Tartalom: Dominik hétköznapi kölyök. Népszerű, az ő barátnője a legszebb lány a suliban, a szülei gazdagok, és bőven van pénze ruhákra és a bulizásra. Egy nap azonban egyetlen csók mindent megváltoztat. A csupa ármány és veszély lánnyal az Interneten ismerkedik meg. Vele lép be az öngyilkosok szobájába ahonnan nincs visszaút. Saját érzelmei csapdájába kerülve, halálos intrikák szövevényébe gabalyodva Dominik elveszíti mindazt, ami a legértékesebb számára.
 Cím: Tizenhárom
Év: 2003
Kategória: Dráma
Tartalom: Tracy (Evan Rachel Wood) az okos, jól tanuló tizenhárom éves lány élete gyökeresen megváltozik, amikor a kamaszkor kihívásainak próbál megfelelni: fiúkkal ismerkedni, új barátnőket szerezni, és kitűnni a tömegből. Az iskola legmenőbb csaja, Evie (Nikki Reed) megmutatja neki az arrafelé vezető utat. Vezetésével Tracy egyre mélyebbre merül a drogok, a piti bűnök, és a korántsem ártatlan szexuális játszadozások világában. Melanie (Holly Hunter), Tracy édesanyja egyre növekvő aggodalommal figyeli a lánya viselkedésében bekövetkezett változásokat.
 Cím: Eleven testek
Év: 2013
Kategória: Horror - Vígjáték
Tartalom: R (Nicholas Hoult), egy érző, magányos zombi kinek szívét a bájos, és nagyon is élő Julie (Teresa Palmer) ejti rabul. R ahelyett, hogy Julie agyát falná fel inkább megmenti a fiatal lányt éhező zombi társaitól. R, normális zombihoz híven, nem emlékszik semmire korábbi életéből, hogy ki is volt valójában, és már beszélni se nagyon tud, csak néhány szót képes kihörögni magából. De R-ben azért ennél sokkal több lakozik: bár pulzusa nincs, de tele van álmokkal, vágyakkal. Mikor egy titokzatos vírus ütötte fel fejét a Földön, elpusztította a civilizációt, és a fertőzötteket vérszomjas emberevőkké változtatta, így lett a fiatal srácból is zombi. Csak néhány ember maradt, akik egykori szeretteiktől rettegve élnek, hogy mikor is jön el értük az eleven testekre éhezők csapata. Julie R-rel való találkozása után apjához (John Malkovich), a kegyetlen zombi vadászhoz siet, hogy elújságolja neki a nagy hírt: találkozott egy olyan sráccal, aki nem csak egy csoszogó, üres tekintetű zombi, hanem valami más. De az élő halottaktól rettegő embereket nehéz meggyőzni bármiről is. A háború elkezdődik élők és holtak között, veszélybe sodorva a fiatal szerelmesek jövőjét. Pedig abban a pillanatban minden egy csapásra megváltozott, mikor R, az egzisztenciális válságban lévő zombi srác szíve megdobbant, és hideg testét a szerelem felhevítette. Olyasmi történt vele, ami talán az egész emberiséget megmenthetné mert ez a szerelem nem egy halott ügy.

 Cím: A varrónő
Év: 2015
Kategória: Dráma
Tartalom: Rosalie Ham 2000-ben megjelent azonos című regénye alapján készült a The Dressmaker című film, amely Tilly Dunnage (Kate Winslet) ruhatervező és szabó kalandjáról szól, aki az 1950-es években hazatér szülőföldjére a Dungatar nevű városkába Ausztráliába, ahol nem csupán ő lepi meg az ott élő népeket, de azok is őt. A büszke és vonzó nőszemély ugyanis még tízévesen szökött el otthonról, miután tévesen egy gyilkosság elkövetésével vádolták meg és Európában felnőve a párizsi divatvilág egyik elismert neveként vált híressé. Azonban odahaza ezt persze nem tudják róla, miként azt sem, hogy mi fán terem a párizsi divat. Tilly viszont nemcsak, hogy a nevét tisztázandó hazautazik, de a tervezői tudományát is megmutatja nekik, többek között azzal, hogy szívdöglesztő nőt varázsol az egyszerű lélek Trudy Prattből (Sarah Snook), csakhogy arra még ő sem számít, hogy időközben beleszeret a melegszívű és vele kezdettől fogva barátságos Teddy McSwiney-be (Liam Hemsworth).

 Cím: Félvilág
Év: 2015
Kategória: Dráma
Tartalom: Ki ölte meg Mágnás Elzát és miért? Az I. világháború előtt hónapokig ez a kérdés tartotta lázban Budapestet, és foglalkoztatja száz év elteltével is a közvéleményt. Erről a rejtélyről lebbenti fel a fátylat a Félvilág, amely Mágnás Elza (KovácsPatrícia) utolsó napjait dolgozza fel. A félvilági életet élő kurtizán és bigott komornája, Rózsi (Gryllus Dorka), valamint a fiatal és naív cselédlány, Kató (Döbrösi Laura) között szövődő bizarr, szenvedélyes viszonyokat és sikamlós hatalmi játszmákat bonyolítják tovább az Elza körül felbukkanó férfiak (Kulka János és Sándor Péter), egészen a sokkoló végkifejletig.

 Cím: Scarlett
Év: 1994
Kategória: Romantikus
Tartalom: Mert mindenhonnan kinézik, Scarlett (Joanne Whalley) azt a tanácsot kapja egy jóakarójától, hogy hagyja el a várost amíg az indulatok le nem csillapodnak. Scarlett kénytelen szülőházába, a tarai birtokra visszavonulni, ahol húgával, Suellen-nel, sógorával Will Benteennel és az öreg haldokló Dadussal él együtt. Scarlett úgy érzi, hogy élete örökre tönkrement amióta férje, Rhett Butler (Timothy Dalton) elhagyta őt, s úgy érzi, sohasem fogja elfeledni azt, hogy erről javarészt ő tehet. Egy napon Rhett táviratot kap, hogy sürgősen utazzon Tarába. Amikor a férfi megérkezik egyáltalán nem örül annak, hogy ott találja Scarlett-et.

 Cím: Tíz elveszett év
Év: 1999
Kategória: Dráma
Tartalom: Beth háromgyermekes anya és sikeres fotós. Osztálytalálkozójára magával viszi gyermekeit is. A nagy tömegben középső gyermeke, a hároméves Ben eltűnik. A hasztalan keresés órái megtörik Bethet és az egész családot. Évek hosszú sorára van szükség, mire férjével teljesen megbékélnek és végre két megmaradt gyermekükre tudnak koncentrálni. Csaknem tíz évvel később valaki kopog az ajtón. Lehetséges, hogy ő lenne az? Egy kitartó nyomozónő segítségével sikerül felderíteni a megkerült fiú múltját, aki nevelőapja szeretetétől övezve, teljesen normálisan nőtt fel. Vajon szabad-e újra megváltoztatnunk az életét annak, aki egyszer eltűnt, majd évekkel később megkerült? Beth anyai érzései felett józan esze kerekedne felül, ám újra ellentétbe kerül férjével.

 Cím: New York-i bújócska
Év: 2004
Kategória: Kalandfilm
Tartalom: A tizenhét éves Jane Ryan (Ashley Olsen) felvételi beszélgetésre igyekszik New Yorkba, amelyen álmai külföldi ösztöndíját szeretné elnyerni. Ikertestvére, a zenei karrierről ábrándozó Roxanne (Mary-Kate Olsen) is a Nagy Almába tart. Ő egy underground videoklip forgatásán akar szerepelni, amelytől azt reméli, hogy kedvenc rockbandája közelébe juthat, és átadhatja nekik saját felvételeit. Ám az ikrek terve kudarcba fullad, amikor Jane egyik precíznek tűnő elképzelése miatt zűrzavaros feketepiaci tranzakcióba keverednek.

 Cím: Elvarázsolt kastély
Év: 2003
Kategória: Kalandfilm
Tartalom: Jim Evers (Eddie Murphy) ingatlanügynök egyik este telefonhívást kap Edward Graceytől, aki birtoka eladását szeretné rábízni. Jim és Sara felkerekedik családjával, hogy megnézzék az ingatlant. A lápvidék eldugott részén álló, ködbe és rejtélybe burkolózó kastély valaha New Orleans legtehetősebb famíliának volt a fenséges otthona. Mára azonban ijesztő, düledező épület, amelyet állítólag egy XIX. századi menyasszony és átkozott vőlegénye, valamint 999 szellem lakja. Jim kezdetben csak legyint Gracey kísértethistóriái hallatán.

Cím: A szoba
Év: 2015
Kategória: Dráma
Tartalom: Az ötéves Jack számára a Szoba maga a világ. Itt született, és Anyával együtt itt eszik, játszik, alszik és tanul. Ám ötödik születésnapja után Anya közli vele, hogy a világ a szobán kívül folytatódik, és ideje megtapasztalni azt, ami a falakon túl van. Ehhez azonban tervre és szökésre van szükség, amit Jack-nek egyedül kell megtennie. Jack pedig kezdi megérteni, hogy a Szoba igazából börtön volt, ők pedig fogvatartottak benne. Amikor pedig végre szabadok lesznek Jack és Anya számára is új élet kezdődik. Olyan, amire egyikük, és családtagjaik sem készültek fel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése