2016. július 29., péntek

RÉGI KEDVENCEIM

Salut tout le monde!
Ma egy listával jöttem, amiben felsorolom mik is voltak régen az én kedvenc filmjeim. Mármint amiket annyiszor megnéztem még annó DVD-n, hogy minden mozdulatnak tudtam a pontos helyét és időpontját, szóval tudjátok.

1. Bújj, bújj, szőke! (New York-i bújócska)
Leírás: A tizenhét éves Jane Ryan (Ashley Olsen) felvételi beszélgetésre igyekszik New Yorkba, amelyen álmai külföldi ösztöndíját szeretné elnyerni. Ikertestvére, a zenei karrierről ábrándozó Roxanne (Mary-Kate Olsen) is a Nagy Almába tart. Ő egy underground videoklip forgatásán akar szerepelni, amelytől azt reméli, hogy kedvenc rockbandája közelébe juthat, és átadhatja nekik saját felvételeit. Ám az ikrek terve kudarcba fullad, amikor Jane egyik precíznek tűnő elképzelése miatt zűrzavaros feketepiaci tranzakcióba keverednek.

2. Csonthülye
Leírás: Egy repülőgép lezuhan Afrikában, de egy fehér kisgyerek sértetlenül kerül ki a roncsból. Az apróságot örökbe fogadja a kavuki törzs, s mivel hamarosan elsajátítja a csontokból jóslás ősi tudományát, a Csontos (Csonti) nevet kapja. Tsonga, a kavuki király régóta szeretné, ha fiú utóddal ajándékozná meg egyik asszonya, ám mind- és mindenki hiába. Ekkor közli vele Csonti a jó hírt: korábbi kapcsolatából mégis csak van egy fia. A király azonnal parancsot ad, hogy Csontos menjen a Nap városába és keresse meg fiát, a leendő örököst. Csonthülye csontjósunk útnak indul tehát és az örökös után kutatva fenekestül felforgatja fél Afrikát.

3. Elvarázsolt kastély
Leírás: Jim Evers (Eddie Murphy) ingatlanügynök egyik este telefonhívást kap Edward Graceytől, aki birtoka eladását szeretné rábízni. Jim és Sara felkerekedik családjával, hogy megnézzék az ingatlant. A lápvidék eldugott részén álló, ködbe és rejtélybe burkolózó kastély valaha New Orleans legtehetősebb famíliának volt a fenséges otthona. Mára azonban ijesztő, düledező épület, amelyet állítólag egy XIX. századi menyasszony és átkozott vőlegénye, valamint 999 szellem lakja. Jim kezdetben csak legyint Gracey kísértethistóriái hallatán.

4. Tizenhárom
Leírás: Tracy (Evan Rachel Wood) az okos, jól tanuló tizenhárom éves lány élete gyökeresen megváltozik, amikor a kamaszkor kihívásainak próbál megfelelni: fiúkkal ismerkedni, új barátnőket szerezni, és kitűnni a tömegből. Az iskola legmenőbb csaja, Evie (Nikki Reed) megmutatja neki az arrafelé vezető utat. Vezetésével Tracy egyre mélyebbre merül a drogok, a piti bűnök, és a korántsem ártatlan szexuális játszadozások világában. Melanie (Holly Hunter), Tracy édesanyja egyre növekvő aggodalommal figyeli a lánya viselkedésében bekövetkezett változásokat.

5. Hajrá csajok 4
Leírás: Amikor a Dél-Kaliforniai középiskola csapata megérkezik a szurkolók elengedhetetlen versenyére, a vezetőjük, Carson elhatározza, hogy győzelemre viszi a csapatát. Ám Brooke és a társai egyaránt áhítoznak a sikerre. Carson egy véletlen találkozás folytán megismerkedik a másik csapat egyik szurkolófiújával, Penn-nel és beleszeret. Amikor Brooke ezt megtudja, persze mindenáron meg akarja akadályozni a románcukat. Ám az egyik éjszaka versenyeznek egymással, melynek következtében mindkét csapatból lesérül néhány ember és úgy néz ki, hogy szertefoszlik mindkét csapat álma. Carson azonban egy remek ötlettel áll elő: azt tanácsolja Brooke-nak, hogy a maradék emberből alkossanak egy új, közös csapatot.

6. Drágám, a kölykök összementek!
Leírás: Wayne Szalinski professzor nem örvend túl nagy népszerűségnek: szomszédai őrültnek tartják, feleségének elege van az állandó kísérletezgetéseiből, kollégái pedig semmibe veszik legutolsó nagy dobását, az elektromagnetikus kicsinyítő gépet. A kedves munkatársak nem kacagnának olyan hangosan, ha látnák az alaposan összement Szalinski gyerekeket! Miközben békésen játszadonak a szomszéd gyerekekkel, egyszer csak azon kapják magukat, hogy a hangyákkal kerültek egy szemmagasságba.
Ráadásul váratlanul összesöprik őket, s hamarosan a kert végi szemeteszsákban találják magukat. A rájuk váró feladat lehetetlennek tűnik: át kell jutniuk a hátsó udvaron, ami jelenlegi méretüket tekintve, leginkább egy dzsungelhez hasonlít. A kavicsok megmászandó hegycsúcsnak látszanak, a pocsolyák pedig komoly óceánnak tűnnek. Útjuk során ezernyi veszély leselkedik rájuk: el akarják taposni őket, a család kutyája feni rájuk a fogait, sőt a fűnyíró veszélyeivel is számolniuk kell.

7. Viharsziget
Leírás: A világtól elzárva, a Massachusetts állam partjainál fekvő kis szigeten lévő elmegyógyintézetben tartják fogva az Egyesült Államok legveszedelmesebb elmebeteg bűnözőit. Amikor az ötvenes években a szigorúan őrzött intézményből megmagyarázhatatlan módon megszökik egy gyilkosságért elítélt nő, az igazgató, Dr. Cawley kénytelen külső segítséget kérni. Két rendőrbíró, Teddy Daniels és Chuck Aule utazik a szigetre, hogy kiderítse, mi történt, és megtalálja a szökevényt. Danielsnek nemcsak a munkáját hátráltató pszichiáterrel, hanem a saját démonaival is meg kell küzdenie.

8. Komfortos mennyország
Leírás: A tizennégy éves Susie egy napon nem érkezik haza az iskolából. Ahogy telik-múlik az idő a Salmon család aggódni kezd a legidősebb lányuk miatt, aki nem szokott kimaradni ilyen sokáig. Kétségbeesve keresni kezdik, de nem találják. A rendőrség kinyomozza, hogy Susie gyilkosság áldozata lett, ám a tettest nem sikerül elfogni. Közben kiderül, hogy a kislány a föld és a mennyország között van, onnan tekint le a családjára, melyben mindenki a maga módján próbálja feldolgozni a tragédiát. Jól ismeri a gyilkosát is, aki sokkal közelebb van hozzájuk, mint azt bárki gondolná.

9. Távkapcs
Leírás: Van, aki irányítja az életét, és van, akit az élet irányít - tartja a mondás. Az egyetlen kivétel Michael Newman. Egy titokzatos feltaláló ugyanis megajándékozza az univerzális távkapcsolóval, melynek tulajdonosa előre-hátra járkálhat az időben, lelassíthatja a szembejövő nőket, és ha túlságosan zajosnak tűnnek, átmenetileg kikapcsolhatja a gyerekeit. Elbizakodottságra azonban semmi oka: nem volt még távkapcsoló a világon, mely egy idő után át ne vette volna az irányítást. És attól kezdve Michael kiszolgáltatottabb, mint valaha. A tét a családja, feleségével és a gyerekeivel való viszonya.

10. Harry Potter és a bölcsek köve
Leírás: Szülei halála után Harry Potter mostohaszülőknél nevelkedik. Sanyarú a sorsa, a lépcső alatti kuckóban lakik és elviselhetetlen az unokatestvére. Ám hamarosan kiderül, hogy Harry nem közönséges kisfiú, hanem egy varázsló házaspár árvája, aki csak átmenetileg keveredett a lényegről mit sem sejtő muglik közé. Most viszont végigsétál az Abszol úton, hogy beiratkozzék a titokzatos Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába. Néhány jó barát, néhány nagy kaland és néhány ősi ellenség vár itt rá, de mi ez egy elsőéves varázslótanoncnak? J.K. Rowling regényéből.

11. Horrorra akadva 3
Leírás: Az egész akkor kezdődik, amikor a híreket fáradhatatlanul kutató riporter, Cindy Campbell (Anna Faris) egy nagyszabású televíziós műsor kellős közepén egy keménynek tűnő sztori nyomába ered. Rövidesen az egész bolygót fenyegető, szörnyűséges támadássorozat bizonyítékaira bukkan. Óriási, mindent átható összeesküvésekkel szembesülve, állandóan a sarkában lévő, furcsa emberektől üldözve Cindynek fel kell vennie a harcot, hogy megakadályozza a gonoszt abban, hogy ismét megpróbálja uralma alá hajtani a világot - miközben a sztori szálait úgy szövi a film, hogy egyetlen alkalmat se szalasszon el, hogy egy-egy gyors csavarintással a parodizált eredeti filmek emlékezetes jeleneteit pellengérre állítsa.

12. Micsoda srác ez a lány!
Leírás: Viola (Amanda Bynes) nem csak szép és okos, focizni is tud, aki kihasználja a kínálkozó lehetőséget és ikertestvére, Sebastian bőrébe bújva beáll a focicsapatba. Persze csak idő kérdése, hogy mikor pattan ki a botrány, Viola ugyanis beleszeret jóképű szobatársába, Duke-ba (Channing Tatum), aki egy másik lánynak csapja a szelet. Olivia azonban a fiúnak hitt Violába szerelmes és mindez csak tovább bonyolódik, amikor megjelenik a színen Sebastian.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése