2016. március 16., szerda

TOP 10 IGAZ TÖRTÉNETEN ALAPULÓ FILM

Sziasztok!
Ezután a rengeteg kihagyás után úgy gondoltam, hogy visszatérésem első posztja, most egy film ajánló lesz. Most megmutatom nektek, az én top 10 igaz történeten alapuló filmjeimet.
Ha ismertek más nagyon jó filmet, szívesen várom a címeket kommentben:)
És akkor a lista:

1. Lorenzo olaja 

Év: 1992
Kategória: Dráma
Tartalom: Több éves afrikai kiküldetés után az Odone házaspár visszatér Amerikába az ötéves kisfiukkal. A kis Lorenzón hamarosan súlyos betegség jelei mutatkoznak. Kiderül, hogy adrenoleukodisztrófiában (ALD) szenved, a ritka és gyógyíthatatlan betegség az idegrendszerét támadta meg. Az orvosok szerint a kisfiúnak csak néhány éve van hátra. A szülei, Augusto és Michaela nem hajlandók beletörődni a helyzetbe, harcba kezdenek a betegség ellen. Az orvosok hitetlenkedése ellenére - némi szerencsével és annál is több szeretettel és kitartással - egy fantasztikus gyógyszerre találnak, amely segít a halálra ítélt Lorenzón.


2. A mindenség elmélete

Év: 2014
Kategória: Dráma
Tartalom: 1963-ban a hírneves Cambridge-i Egyetemen Stephen Hawking, az ifjú kozmológus öles léptekkel halad a tudomány útján, és feltett szándéka, hogy talál egy "egyszerű, meggyőző magyarázatot" az univerzumra. Saját világa is kitárul, amikor fülig beleszeret egy bölcsész lányba, Jane Wilde-ba. Ám egy szerencsétlen baleset után ez az egészséges, aktív fiatalember 21 évesen megrázó diagnózissal kénytelen szembesülni: motoros neuronbetegség támadta meg végtagjait és képességeit, amely fokozatosan korlátozni fogja beszédében és mozgásában, és két éven belül bele fog halni. Jane szeretete, támogatása és elszántsága megingathatatlan, és a pár összeházasodik. Újdonsült feleségével az oldalán Stephen nem hajlandó tudomásul venni a diagnózist. Jane arra bátorítja Stephent, hogy fejezze be doktorátusát, melynek tárgya első elmélete az univerzum keletkezéséről. Családot alapítanak, és frissen szerzett és széles körben ünnepelt doktori címével felfegyverkezve Stephen belevág legambiciózusabb tudományos munkájába, melynek tárgya az, amiből neki oly kevés adatott: az idő. Miközben a teste egyre szűkebb korlátok közé kerül, szelleme túlszárnyal az elméleti fizika határain.

3. Életrevalók

Év: 2012
Kategória: Dráma
Tartalom: Az ejtőernyős baleset után tolószékbe kerülő gazdag arisztokrata, Philippe felfogadja otthoni segítőnek a külvárosi gettóból jött Drisst. Azt az embert, aki most szabadult a börtönből, és talán a legkevésbé alkalmas a feladatra. Két világ találkozik és ismeri meg egymást, és az őrült, vicces és meghatározó közös élmények nyomán kapcsolatukból meglepetésszerűen barátság lesz, amely szinte érinthetetlenné teszi őket a külvilág számára.



4. A békés harcos útja

Év: 2006
Kategória: Dráma
Tartalom: Dan Millman önéletrajzi könyve alapján!
A történet egy fiatalemberről, Dan Millman tornászról szól, aki végre el akarja érni, hogy értelme legyen a sikeres, ámde még mindig betöltetlen életének. Véletlenül találkozik a benzinkutas Socrates-szel, aki segít neki abban, hogy megtalálja önmagát. Ám sokszor nem lehet eldönteni, hogy mi játszódik a fiatal fiú fejében, és mi a valóságban. Dan rövidesen súlyos motorbalesetet szenved, ami miatt az orvosok szerint már soha nem versenyezhet. Felkeresi hát Socrates-t és segítséget kér tőle, hogy készítse fel őt, mert Dan még legbelül érzi, hogy nem szabad feladnia. Szellemi és fizikai korlátait legyőzve Dan-nek sikerül újra formába lendülnie, és még az eddig elhanyagolt barátaival is jobb lesz a viszonya. Azonban arra nem gondol, hogy az edzője már lemondott róla és nem engedi, hogy részt vegyen a következő versenyen...

5. Korlátok nélkül

Év: 2015
Kategória: Dráma
Tartalom: A kaliforniai tornász, Arian Berlin igaz története elevenedik meg a filmben. 14 évesen, amikor olimpiai céljaira fókuszál, Ariana Berlin élete éles fordulatot vesz egy súlyos autóbalesetnek köszönhetően. Később a rehabilitációnak és az időközben megtanult hip-hop táncnak hála az önbizalma kezd visszatérni, majd egy váratlan pillanatban a tornászvilág visszahívja Valorie Kondos edzőnőnek hála. Ez a film egy csodálatosan inspiráló történet a kitartásról, a bizalomról, a szívről és a bátorságról.


6. Amy

Év: 2015
Kategória: Dokumentum film
Tartalom: Asif Kapadia dokumentumfilmje Amy Winehouse tragikus életét korábban nem látott, archív felvételeken keresztül mutatja be. A filmben házi videók, és mobilfelvételek sora mutatja be a kultikus énekesnőt, és kollégák, barátok, családtagok nyilatkoznak róla. Az Amy - Az Amy Winehouse-sztori nem mutat hagyományos interjúhelyzeteket, az archív felvételek mellett az énekesnő világhírű dalait, és fellépéseit mutatja meg a nézőknek koncert- és lemezfelvételeken keresztül. Egészen kivételes előadásban csendül fel többek között a Rehab, a Back to Black, a Love Is a Losing Game és a You Know I'm No Good is. Amy született zenei tehetség volt, aki hangjával teljesen elvarázsolta közönségét. Dalait saját maga írta és adta elő, ám karrierjének hamar véget vetett az állandó rivaldafény és médiafigyelem előtt zajlott botrányos kapcsolata és szenvedélybetegsége. Rajongói ünnepelték tehetségét és teljesen zenéje hatása alatt álltak, személyiségéről azonban csak a médián és a bulvárhíreken keresztül értesültek. Ezen változtat most az Amy - Az Amy Winehouse-sztori, amely első alkalommal mutatja meg a világnak és rajongóknak az igazi Amy Winehouse-t. A hatszoros Grammy-díjas észak-londoni lány 2011 júliusában alkoholmérgezésben halt meg, mindössze 27 évesen.

7. Titanic

Év: 1997
Kategória: Dráma
Tartalom: 1912-ben indul útjára a világ legnagyobb, legelegánsabb, legbiztonságosabbnak vélt óceánjárója, a Titanic. A csodálatos hajón sokféle ember utazik, köztük Jack (Leonardo DiCaprio) és Rose (Kate Winslet), akik két teljesen különböző világból érkeztek, de mégis összehozza őket a sors. Amikor a vesztébe száguldó hajó jéghegynek ütközik, már nem csak szerelmükért, hanem az életben maradásukért is meg kell küzdeniük.



8. Démonok között

Év: 2013
Kategória: Horror
Tartalom: Azt hihetnénk, hogy ilyesmi csak egy forgatókönyv-írónak juthat eszébe, pedig ez a történet megtörtént eseten alapul. A paranormális esetek két világhírű kutatója, Ed és Lorraine Warren jegyezte fel annak a családnak a történetét, melyet a világtól távol, egy tanyaházban nem evilági lények terrorizáltak.
Perronék öt gyerekükkel költöznek be új, magányosan álló vidéki házukba, és nem tudják, hogy valaki már él a falak között. Valaki, aki minden percben jelen van, gonosz, és képtelenség megszabadulni tőle. A megmagyarázhatatlan földöntúli jelenlét pokollá teszi a napjaikat, és egyre veszélyesebb, ijesztőbb módokat talál, hogy jelezze: övé a ház, és nem engedi át másnak. Kénytelenek paranormális ügyek nyomozóihoz fordulni: azokhoz, akik az amityville-i esetet is lejegyezték. A szakemberek nekilátnak, hogy kifüstöljék a gonoszt a házból de úgy tűnik, még ők sem bírnak vele.

9. Átnevelő tábor

Év: 2007
Kategória: Thriller
Tartalom: Norman Hail sajátos módszert fejlesztett ki a nehezen kezelhető gyerekek nevelésére. A szülők nem sejtik, hogy a paradicsomi szigeten lévő javító-nevelő tábor nem sokban különbözik egy börtöntől, ahol a gyerekeket bántalmazzák és agymosásnak vetik alá. A lázadó természetű Sophie nem tudja feldolgozni apja halálát és utálja a mostohaapját. Amikor botrányt csinál a vendégek előtt, ő is a táborba kerül. Hamar nyilvánvalóvá válik számára, miről van szó. Eközben a barátja, Ben mindent megtesz annak érdekében, hogy ő is a táborba kerüljön és megszökjön Sophie-val.

10. Amityville

Év: 1992
Kategória: Horror
Tartalom: Jacob Sterling egy üzleti találkozóról érkezik haza családjához New Yorkba. Nem üres kézzel jön, ajándékot is hoz: egy régi órát, amely egy Amityville-i ócskásboltból való. A furcsa tárggyal együtt elszabadítja az embereket megrontó gonosz szellemet, és a sötét, természetfeletti erők befészkelik magukat a család otthonába is. De a Gonosz elpusztíthatatlan... Új életeket talál és pusztít el, városokat dönt romlásba, hogy végül beteljesítse a totális terror uralmát. Ártatlan fiatal lányok válnak szadista gyilkosokká. Barátok és családok fordulnak egymás ellen. Senki sem tud ellenállni a csábításának.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése