2017. augusztus 6., vasárnap

Nyári filmajánló

Minden, minden

Mi lenne, ha nem léphetnél kapcsolatba a külvilággal? Sosem érezhetnéd a friss szellőt, az arcod nem fürödhetne a napfény melegében... és nem csókolhatnád meg a szomszéd fiút? A Minden, minden egy rendhagyó szerelmi történet Maddyről, az eszes, érdeklődő és élénk fantáziájú 18 éves lányról, aki egy betegség miatt nem hagyhatja el hermetikusan lezárt otthonát, és Ollyról, a szomszédban lakó srácról, aki fittyet hány az akadályokra.
Az ingerszegény környezetben élő Maddy bármit megtenne, hogy minél többet megtapasztalhasson a külvilágból, és átélhesse első románcát. Miközben az ablakon át kémlelik egymást és telefonos üzenetekben kommunikálnak, Olly és közte mély kötelék szövődik; mindent kockára tennének azért, hogy együtt lehessenek... még ha mindent el is veszíthetnek.

Egy kutya négy élete

Bailey egy pajkos kiskutyaként jön a világra, története pedig egy szerető kisfiú karjaiban kezdődik. A tapasztalatlan gazdi és a játékra mindig kész eb hamarosan elválaszthatatlan barátokká válnak, akik feltétel nélkül elfogadják egymást. Megannyi izgalmas kalandot élnek át együtt, miközben Bailey arra a nagy kérdésre keresi a választ: mi lehet a létezése célja, mi keresni valója van az emberek között.
Ahogy múlnak az évek a már aggastyán korba lépő Bailey tudja, hamarosan el kell búcsúznia a számára legfontosabb személytől, akivel élete minden egyes napját megosztotta. Ám ekkor megtörténik a csoda, és egy újabb kölyökkutya testében születik ujjá. Később aztán egy újabb és megint egy újabb eb bőrébe bújva éli mozgalmas, vidám és meghitt pillanatokkal teli életét. Vándorlásai során számos gazdit tanít meg nevetni és szeretni, mialatt próbálja megérteni, milyen küldetéssel született a világra.

A menedék

A nyári táborról szőtt álmok szertefoszlottak! A tizennégy éves Mika (Hanna Höppner) megbukott az iskolában, így szülei (Nina Kronjäger és Jürgen Vogel) azzal büntetik, hogy a nyarat szigorú nagyanyja (Cornelia Froboess) méntelepén tanulással kell töltenie. Mika azonban Sam, a lovászfiú mellett, aki nem tudja róla levenni szemét, még valamit felfedez, ami felkelti érdeklődését: Szélvihart, a vad és szilaj csődört. Még a tehetséges díjugrató, Michelle (Marla Menn) vagy a nagymama sem képes az állatot betörni. Mika elhatározza, hogy szerencsét próbál, és éjszaka belopódzik Szélvihar istállójába. Ezzel kezdetét veszi szokatlan barátságuk, amely során Mika felismeri, hogy képes a lovakkal beszélni. Sikerül vajon ezzel a képességgel Szélvihart megszelídítenie?

Szexkemping

Kezdődik a nyári szünet, és úgy tűnik, ez is pont olyan lesz, mint a többi. Bas, Luca, Daniel és Thjis nem éppen a suli legmenőbb diákjai, így általában a négy fal között töltik a szünidőt. Ezúttal azonban Bas-nak van egy küldetése. El kell vinnie nagyapja hamvait Renesse városába, ahol a férfi fiatalkora legszebb napjait töltötte. Miután sikerül rábeszélni barátait, hogy kísérjék el, a négy srác élete kalandjára indul a buli szigetére, ahol partik, lányok, és igazi őrület várja őket.




Bridget Jones babát vár

Miután szakított Mark Dacyval, Bridget Jones "boldogan él, amíg meg nem hal" terve nem igazán úgy alakult, mint várta. Negyvenes szingliként úgy dönt, hogy hírproduceri munkájára koncentrál, és régi és új barátokkal veszi körül magát. Most az egyszer Bridget teljesen ura a helyzetnek. Mi baj lehet?
Ám Kupidó közbelép, és Bridget megismerkedik egy Jack nevű, jóképű amerikaival, aki úgy udvarol, ahogy Mark Darcy soha. És jön a váratlan fordulat: hősnőnk teherbe esik, de van egy bökkenő: csak 50 százalékos bizonyossággal tudja a babája apjának kilétét...


Csodára várva

Morgannek (David James Elliott) el kell döntenie, hogy bevonul a kórházba, és aláveti magát egy újabb kemoterápiás kezelésnek, vagy az életet választja, és bízik a csodában. Végül az utóbbit választja, és elszegődik nevelőnek abba a gyerektáborba, ahol kiskamaszként ő is nyaralt. A csapatába öt veszedelmesen rossz gyerek és egy néma fiú kerül. Hihetetlen kalandokba keverednek, melyek erős csapatot kovácsolnak a gyerekekből. Morgan szinte megfiatalodik, de kérdéses, hogy ez a csoda elegendő lesz-e az élethez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése