2018. június 29., péntek

VISSZATÉRÉS - random filmajánló #3

Sziasztok!
Nagyon rég nem volt poszt a blogon, viszont most újult erővel térek vissza.
Kezdésnek hoztam egy rendhagyó filmajánlót amik eltűnésem ideje alatt nekem nagyon elnyerték a tetszésem.

Szűzőrség (Blockers)

Amikor három szülő rájön, hogy a lányaik paktumot kötöttek, mely szerint el fogják veszteni a szüzességüket az érettségi banketten, titkos, egy éjszakás akciót terveznek a tinik tervének meghiúsítására. Leslie Mann (40 és annyi), Ike Barinholtz (Rossz szomszédság, Suicide Squad) és John Cena (Kész katasztrófa) alkotják a szűzvédelmi triót Kay Cannon, a Tökéletes hang sorozat egyik írójának rendezői debütálásában.
amerikai vígjáték, 2018 16 éven aluliak számára nem ajánlott


Kszi, Simon (Love, Simon)

Mindenkinek jár az igaz szerelem. Ám a tizenhét esztendős Simon Spier számára ez nem olyan egyszerű: családja és barátai még nem tudják, hogy meleg, ráadásul még csak nem is sejti, ki az az osztálytársa, akibe online belezúgott. A két ügy megoldása egyszerre lesz számára kacagtató, rémisztő és sorsfordító.
amerikai dráma, 2018 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott



Nap nap után (Every Day)

A 16 éves Rhiannon beleszeret egy különös lélekbe, akit csak A-nak hívnak, és minden egyes nap más ágyban, más-más testben ébred. A kettejük között kialakuló kapcsolat olyan erős, hogy elhatározzák, minden nap megkeresik egymást, pedig még csak nem is sejtik, mit és kit hoz a következő reggel. Ahogy egyre inkább beleszeretnek egymásba, a realitásokkal is kénytelenek szembenézni: vajon képesek lehetnek úgy leélni közös életüket, hogy egyikük minden 24 órában más személyt testesít meg?
amerikai romantikus film, 2018 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

Csajok hajnalig (Rough Night)

Mit tehet öt jó barátnő, ha az egyikük úgy dönt, lemond addig élvezett szabadságáról, és férjhez megy? Természetesen kibérel a hétvégére Miamiban egy tengerparti villát, hogy még egy utolsó vad bulival búcsúzzon. De ez a buli még náluk is vadabbra sikerül. Valahogyan meghal egy Chippendale-fiú. És ez még csak a kezdet.
A buli folytatódik, de átalakul: attól kezdve a csajoknak nincs más dolga, mint a romeltakarítás, nyomeltűntetés és az ártatlanságuk bizonyítása. Hát, ez nem fog könnyen menni.  
amerikai komédia, 2017 Besorolás alatt
 

Apavadászat (Father Figures)

Nincs kellemetlenebb egy váratlan jó hírnél. Az anyjuk (Glenn Close) újra férjhez megy, és a nagy napon bevallja két felnőtt fiának (Owen Wilson + Ed Helms), hogy hazudott nekik. Eddig mindig azt mesélte, hogy az apjuk réges-régen meghalt, de most elárulja, hogy igazából sosem volt benne biztos, ki az apa - de az igazság valahol egy amerikai foci csapat környékén keresendő.
A két testvér világ életében híres volt a rossz döntéseiről. Hát, most úgy határoznak, hogy megkeresik a lehetséges apákat, és kiderítik, kitől kérhetnek ezentúl zsebpénzt.
Nekivágnak a nagy utazásnak: a lehetséges apák feltérképezése során őrült dolgok esnek meg velük, és ők nem kerülnek közelebb az igazsághoz... de legalább nem is tanulnak semmit az egészből.
amerikai vígjáték, 2017 16 éven aluliak számára nem ajánlott


Éjjeli napfény (Midnight Sun)

A rendkívüli szerelmi történetben a 17 éves Katie Price (Bella Thorne) extrém módon érzékeny a napfényre, nappal kényszerű szobafogságban, speciális ablakok mögé rejtőzve ábrándozik a normális életről. Éjjelente a fiatal lány átlagos tiniként éli az életét - amikor csak teheti, zenél, és a helyi állomáson gitározik az arra járóknak.
Egyik este Charlie (Patrick Schwarzenegger) is felfigyel rá, akit Katie évek óta titokban csodál a szobája ablakából. A fiatalok pillanatok alatt egymásba szeretnek, és innentől kezdve minden éjszakát együtt töltenek a csillagok alatt. Katie előtt megnyílik a világ, lelkitársa oldalán végre valóra válik rég áhított álma. Ám a fiú elől eltitkolja a betegségét, amivel óriási veszélybe sodorja az életét...
amerikai romantikus dráma, 2018 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

A lány története (The Girl in the Book)

Alice Harvey egy New York-i könyvügynök lánya, aki úgy érzi, csapdába esett egy ifjúsági könyv szerkesztőjeként, miközben megpróbálja legyőzni a saját írói nehézségeit. Amikor váratlanul megkérik, hogy vegye kézbe a sikerregény újabb kiadásának intézését, a könyv írója, Milan Daneker újra belép az életébe, ajtót nyitva a múlt fájdalmas emlékei előtt. Alice-nek minden erejére szükség van, hogy leszámoljon démonaival. A legjobb barátja segítségével elindul, hogy megtalálja a saját írói hangját.
amerikai dráma, 2015 


Közöttünk az űr (The Space Between Us)

Gardner Elliot az első ember, aki a Marson született. Most már 16 éves, aki senki mást nem ismer, csak a bolygón kutató tudósokat. Az internethez azonban van hozzáférése, így megismerkedik egy földi lánnyal. Gardner nagyon szeretné őt személyesen is látni, de teste nem biztos, hogy kibírná a Föld Marsétól eltérő gravitációját. A szerelmes fiatalt azonban ez cseppet sem képes megállítani!
amerikai sci-fi, 2016 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

Most jó (Now Is Good)

Tessa tizenhét éves, és szenvedélyesen szereti az életet. Ám csak néhány hónapja van hátra, ugyanis leukémiás. A halálos betegség árnyékában összeállítja a bakancslistáját, csupa olyan dolgot, amelyről minden hasonló korú lány álmodozik, beleértve a szüzessége elvesztését is. Miközben a családja igyekszik megemészteni a helyzetet, Tessa elhatározza, olyan intenzíven fog élni, amennyire csak lehetséges. Ám rá kell döbbennie, nem könnyű megszerezni azt, amire vágyunk, és néha a legváratlanabb dolgok a legfontosabbak.
angol filmdráma, 2012 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

Kicsinyítés (Downsizing)

Mi történne, ha norvég tudósok új megoldással állnának elő az emberiség egyik legnagyobb problémájára, a túlnépesedésre?
A megoldás a következő: zsugorítsuk az embereket úgy egy arasznyira, és adjunk 200 évet a teljes globális kicsinyítésnek.
Az emberek lassan rájönnek, mennyivel tovább tart a pénzük egy miniatürizált világban. Egy jobb élet ígérete Paul Safranek átlagembert és feleségét, Audreyt is arra készteti, hogy hátrahagyva stresszes omahai életüket, lekicsinyíttessék magukat, és beköltözzenek a kisméretűek közösségébe. Ez a döntésük életre szóló kalandokat indít be...
amerikai vígjáték, 2017 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott
 

Mielőtt elmegyek (Before I Fall)

Egy középiskolai diáklány minden egyes napját úgy éli, mintha az lenne az utolsó, egészen addig, míg rendbe nem hozza a dolgait.
filmdráma, 2017 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott





Szerencsecsillag (The Lucky One)

Logan Thibault tengerészgyalogos őrmester épen és egészségesen tér vissza Irakból. Meggyőződése, hogy mindezt annak az ismeretlen nőt ábrázoló fényképnek köszönheti, melyet a háború során talált. Hazatérve elhatározza, hogy megkeresi a képen látható nőt. Hosszas nyomozás után sikerül is rátalálnia, ám a férfi nem meri bevallani, hogy miért jött. Végül munkát vállal a családnál, és Beth kezdeti bizalmatlansága ellenére idővel egyre közelebb kerülnek egymáshoz.
amerikai filmdráma, 2012 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

A tehetség (Gifted)

A hétéves Mary matematikai zseni, nagy jövő előtt áll. Ám úgy tűnik, Frank Adler mellett erre semmi esélye. A férfi Floridában, egy tengerparti városban neveli az unokahúgát, mióta annak édesanyja önkezével vetett véget életének. Ő is őstehetség volt a számolás terén, de nem bírta az ezzel járó feszültséget. Frank azt szeretné, ha Mary-nek boldog és felhőtlen gyerekkora lenne, ellentétben Frank anyjával, Evelynnel, aki harcba száll a kislány felügyeletéért, hogy kibontakoztassa tehetségét.
amerikai filmdráma, 2017 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

Szólíts a neveden (Call Me by Your Name)

Egy nyár Észak-Olaszországban. Elio (Timothée Chalamet), a 17 éves amerikai srác számára maga a paradicsom. A szüleivel együtt minden évben ugyanabban az ódon villában meg kertben tölti a vakációt, és ugyanazok a régi barátok veszik körül. Buliznak, strandolnak, zenét hallgatnak, beszélgetnek, és persze szerelemesek?
Elio apja művészettörténész, aki minden évben befogadja néhány hétre egy tanítványát. Ezúttal a doktori disszertációján dolgozó Oliver (Armie Hammer) érkezik, aki megzavarja a boldog harmóniát. Nem illik ide. Túl laza, túl szép, nem tudni mit akar.
Ez a nyár más, mint a korábbiak. Boldog és furcsa, szerelemmel és bánattal teli. És mire véget ér, már semmi nem lehet ugyanolyan, mint addig volt. 
olasz-francia-brazil-amerikai romantikus dráma, 2017 16 éven aluliak számára nem ajánlott




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése