2016. július 24., vasárnap

SOROZATAJÁNLÓ




CímEgyszer volt, hol nem volt
Leírás: Emma Swan talpraesett nő, akinek óvadékügynökként az a feladata, hogy a legdörzsöltebb szökevénynek is a nyomára bukkanjon. Amikor azonban a születésnapján beállít hozzá egy kisfiú, és azt állítja, hogy ő Emma gyereke, akit tíz évvel ezelőtt örökbe adott, Emma alatt megbillen a talaj. Mikor visszaviszi Henryt a nevelőanyjához egy Maine állambeli kisvárosba, Storybrookba, a fiú, aki nyilvánvalóan a mesék megszállottja, azt állítja, hogy egy átok következtében a mesék szereplői ezen a helyen ragadtak úgy, hogy a mesevilág létezéséről sem tudnak. Miután rövid úton összerúgja a port Henry nevelőanyjával, Regina Mills-szel, akinek úgy tűnik, igen nagy hatalma van Storybrookban, Emma úgy dönt, egy időre a városban marad.
Évadok száma: 5


Cím: Elcserélt lányok
Leírás: Amikor Bay Kennish a biológiaórán végzett vérelemzési kísérlet alkalmával megmagyarázhatatlan eredményekkel találja szemben magát, akkor gondolkodik el azon először: vajon lehet, hogy őt születésekor elcserélték? Bay nem nyugszik mindaddig, míg rá nem veszi szüleit, hogy alaposabban nézzenek utána a dolognak, és nemsokára már nemcsak a jómódú Kennish családnak, de a város kevésbé elegáns negyedében lakó Vasquez famíliának is újra kell rendeznie sorait.
Évadok száma: 3

Cím: Kínos
Leírás: A sorozat főszereplője Jenna Hamilton az átlagos tinédzser, aki fürdőszobai balesete után a középpontba kerül az suliban. Jenna a maga módján mindig kikerül valahogy a kínos helyzetekből. A suli legédesebb fiúja szerelmes belé, de akad vetélytársa az őt folyton cikiző főszurkoló szerepében. Innentől minden más lesz. Jennának ki kell találnia, hogy hogyan legyen újra érdekelt és hogyan legyen együtt szerelmével.
Évadok száma: 5


Cím: American horror story
Leírás: Az Amerikai Horror Story már az ötödik évadát tapossa. A sorozat különlegessége, hogy minden évad új történetet mesél el. A karaktereket megformáló színészek sokszor feltűnnek a következő évadokban is, bár nem ugyanabban a szerepben.
Az Amerikai Horror Story egy amerikai horror-dráma sorozat. A sorozat antológia-jellegű, minden évad egy, az előzőtől független történetet mesél el.
Évadok száma: 5


Cím: Glee - Sztárok leszünk!
Leírás: Minden fiatal elképzelte már magát rock- vagy popsztárnak. Csak az odáig vezető utat nehéz végigjárni, főleg, ha az az út egy iskolai kóruson át halad. A William McKinley Gimnáziumban ez az érvényesülés lehetséges módja. De most talán vége az unalmas daloknak! Megüresedik a Glee Klub, az iskolai kórus vezetői posztja, és a fiatal spanyoltanár, Will jelentkezik a helyre, aki gyökeres változtatásokra készül, hajlandó követni a divatot, és új diákokat toboroz. Eltökélt szándéka, hogy visszaadja a kórus egykori fényét, és olyan menők lesznek, mint senki az Államokban.
Évadok száma: 4


Cím: 22.11.63
Leírás: Jake Epping (James Franco) középiskolai tanárt beteg, haldokló öreg barátja Al Templeton (Chris Cooper) ráveszi, hogy térjen vissza a múltba, és próbálja megakadályozni Lee Harvey Oswaldot Kennedy meggyilkolásában. Jake megpróbálja felgöngyölíteni a szálakat, ám hamarosan kezdetét veszik a bonyodalmak, amelyek miatt úgy tűnik, Jake talán mégsem lesz képes a múlton változtatni.
Évadok száma: 1



Cím: Outlander - Az idegen
Leírás: 1945-öt írunk. A világháborút követően a Randall házaspár Inverness környékére utazik nyaralni. Claire a harcok alatt hadiápolónőként dolgozott, férje, Frank hírszerző volt, így a háború hosszú évei alatt, alig látták egymást. A házaspár nyaralása alatt megtekinti a környék egyik különlegességét, az ősi, misztikus állóköveket, ahol a helyiek egy druida szertartást is előadnak a nézőknek. Másnap Claire a rituálé helyszínén furcsa hangokat hall kiszűrődni az egyik kőből, és kiváncsian megérinti a követ. A következő pillanatban a földön fekve ébred, puskaropogás közepette. Rá kell döbbennie, hogy ismeretlen erők a múltba sodorták, 1743-ba, a háború dúlta Skóciába.
Évadok száma: 2


Cím: Downton Abbey
Leírás: A sorozat egy kitalált helyszínen, Yorkshire-ben játszótik egy nagybirtokon, melynek neve Downton Abbey. A történet főszereplői az arisztokrata Crawley család és annak szolgálói. A család V. György brit király uralkodása alatt birtokolja a downtoni birtokot. A sztori a 20. század elején kezdődik, a Titanic elsüllyedésének évében, 1912-ben; s az I. Világháború előtti boldog békeidők minden csodálatos, reményekkel teli motívuma felfedezhető a történetvezetésben.
A brit történelem nagy pillanatainak a család életére hatást gyakorló mozzanatait sorakoztatják fel a sorozat egyes évadati. Egy ilyen nagy pillanattal kezdődik az első rész, amelynek nyitó jelenetei a Titanic elsüllyedése utáni napon játszódnak. Izgalmas időszakban indul a sorozat, amikor a régi és az új találkozik, s amikor a háború a küszöbön áll, de igazán senki nem hiszi, hogy sor kerülhet rá. A jelenetek tökéletesen megkomponáltak, a díszletek, a berendezések, az enteriőrök, a kulisszák zseniálisak. Minden egyes képkocka cukorka a szemnek.
Évadok száma: 4


És neked melyik a kedvenc sorozatod?

1 megjegyzés:

  1. Szia! Pont ma gondoltam arra, hogy az Elcserélt lányokat még egy sorozatajánló bejegyzésben/videóban sem láttam, pedig szerintem jó sorozat, erre tessék. :D
    Plusz ma kezdtem el az Egyszer volt, hol nem volt sorozatot, és még a Kínost és az American horror storyt néztem ki magamnak. Erre idetévedek a blogodra, meglátom a bejegyzést és nézzenek oda, ezekkel találom szembe magam. Micsoda véletlenek. :)
    Egyébként annyit javítanék, hogy az Elcserélt lányoknak 4 évada van.

    VálaszTörlés